St. Vincent in Grenadini ter Grenada

Naj…kraj za jadranje

St. Vincent in Grenadine sestavlja kar 32 otokov, ki so dokaj odmaknjeni od ostalega sveta in kjer še vedno poteka življenje v karibskem stilu – zelooo počasi. 🙂 Vaša edina skrb bo kako priti do otokov, ko pa boste enkrat tam, bo svet takoj lepši. Jaz osebno sem te otoke prejadrala in to izkušnjo toplo priporočam tudi vam, saj ni nič lepšega, kot da se zjutraj zbudiš sredi turkiznega karibskega morja in edina odločitev dneva je, ali bi jedel svežo tuno ali pa mogoče jastoga. Ni kaj, težko je življenje na Karibih. 🙂

Sosednji otok oz. država je Grenada, ki je zelo zelen otok. Med drugim so znani tudi po pridelovanju kakava in muškatnih oreškov, zato obvezno zavijte v kakšno slaščičarno. Ker pa imajo radi tudi zabave, vsako leto maja priredijo tudi festival čokolade … Njamiii, sliši se kot čarobna dežela. 🙂

Zahtevnost potovanja: srednja

Cene: višje

jadranje po karbih

Kraji, ki jih ne smete izpustiti:

  • Tobago Cays – turkizno morje polno morskih želv, peščene plaže, senca pod palmam… To je točno tak kraj, kot si ga predstavljaš, ko pomisliš na Karibe. Lahko bi kar rekli, da je raj na zemlji.
  • Sveži jastogi in ribe – če imate radi morsko hrano, je to pravi kraj za vas. Prodajalci rib in jastogov vsako jutro pridejo do jadrnic s svojimi majhnimi čolni. Samo sporočiš jim, kaj bi rad imel in koliko kilogramov in čez nekaj trenutkov ti že prinesejo željeno. Hkrati pa so tudi cene smešno nizke.
  • Underwater Sculpture Park – angleški kipar Jason deCaires Taylor je oblikoval različne skulpture ter jih razstavil v morju na približno 10 metrih globine. Danes so že pošteno poraščene z algami in koralami in so ravno zaradi tega še bolj zanimive. Priporočam tudi, da se nadihate zraka, saj bo za ogled potrebno kar nekaj potapljanja.
  • Hiša čokolade (House of Chocolate) – Granada je znana po pridelovanju kakava in posledično na otoku lahko najdete tudi dobre slaščičarne, kjer ti predstavijo postopek pridelave kakava. Izbira je velika in težka, saj vse zgleda odlično. Priporočam pa, da poskusite čokolado z moškatnim oreščkom, saj je Granada tudi velika izvoznica muškatnih oreškov.
  • Vožnja z lokalnim prevozom – ko misliš, da v razpadajoči kombi že ne more iti noben več, takrat nabašejo vsaj še tri. In nekateri po ozkih cestah vozijo res divje tako je včasih bolje, da ne gledaš na cesto. Po drugi strani pa so poceni in ti omogočajo hiter prevoz po malih otočkih.