Šrilanka

Naj…čajeve plantaže

Šrilanka je manjši otok v obliki solze, ki ponuja praktično vse, tako da lahko ugodi še tako zahtevnim popotniškim dušam. Za spanje imate na razpolago smešno poceni sobe ali pa ne tako smešno poceni, a resnično lepe hotele, kjer lahko razvajate svojo dušo. Lahko potujete s prepolnimi vlaki, avtobusi ter tricikli ali pa najamete svoje vozilo ter voznika.

Tudi turistične znamenitosti so zelo raznolike. V istem dnevu lahko vidite kite, želve ter divje slone. Zjutraj se lahko sprehajate med čajnimi plantažami v hribovitem delu otoka, zvečer pa ste na safariju in opazujete živali med napajanjem z vodo. Ne smemo pa pozabiti tudi na izredno lepo ohranjena starodavna mesta, ki nas opomnijo, kako močne civilizacije so tu nekoč živele.

Zahtevnost potovanja: enostavna

Cene: srednje

riževa polja, Šrilanka
tradicionalna poroka Šrilanka

Kraji, ki jih ne smete izpustiti:

  • Safari – v nacionalnem parku Udawalave je velika verjetnost, da boste videli veliko divjih slonov ter drugih živali.
  • Počitek za dušo – izredno lepo opremljene hišice Sanjis cabanas blizu vasice Tangalle vsekakor poskrbijo, da se odklopiš, spočiješ in razvajaš do te mere, da ne želiš več nikamor drugam 🙂
  • Gale – malo kolonialno mestece oziroma mesto z dušo, kjer imaš občutek, da se je čas ustavil.
  • Čajne plantaže – pogled na plantaže čaja je resnično spektakularen. Privoščite si skodelico lokalnega čaja v Nuwari Eliyi, nato pa z vlakom zapeljite med plantažami do mesteca Elli. Priporočam tudi ogled ene izmed tovarn čaja ter, da mogoče tudi sami preizkusite obirati čaj z domačinkami.
  • Sigiriya – vstopnina je sicer pregrešno draga, a kljub vsemu se jo splača ogledati. Ko prehodiš vse stopnice, ki vodijo ob tej najbolj znani skali v državi, se ti zdi nepredstavljivo, da je tukaj nekoč stalo mogočno mesto.
  • Adamov vrh – velika verjetnost je, da naslednji dan ne boste mogli vstati iz postelje zaradi bolečin v mišicah. Ter, če pridete v ta romarski kraj v glavni sezoni (pozimi), boste po vsej verjetnosti hodili med številnimi romarji, izven sezone (poleti) pa obstaja velika verjetnost, da vas ujame dež in tako ne boste imeli razgleda iz vrha gore…. Ne glede na vse možne ovire pa ostaja en poseben izziv-in ta je,  da premagate 5.000 stopnic in s tem tudi sami sebe.
  • Anuradhapura – s kolesom ali triciklom se podajte med številne templje ter ruševine. Mesto te popelje nazaj skozi čas.