Mauritius

Naj…zeleni otok

O malem otočku v Indijskem oceanu blizu Madagaskarja ima veliko ljudi predsodek, da je to le zelo turistična destinacija z luksuznimi hoteli, kjer ni veliko za početi. Vendar lahko kmalu po pristanku ugotovite, da Mauritius ponuja še mnogo več. Tukaj lahko praktično vsak najde svoj raj: surfanje, kajtanje, golf in pohodništvo za športnike, čudovite rajske plaže na praktično vsakem koraku za uživače, za popotnike Port Luis, destilarne ruma, nasadi čaja, templji, plantaže sladkornega trsta in botanični vrt, za otroke (oziroma tiste mlade po srcu) pa tam najdete adrenalinski park, živalski vrst in plavanje z delfini. In še mnogo več. 🙂

Zahtevnost potovanja: enostavna

Cene: višje

plaže na Mauritiusu
botanični vrt v Pamplemousses

Kraji, ki jih ne smete izpustiti:

  • La Morne – kljub temu, da izležavanje ali surfanje na plaži pod goro La Morne zveni bolj privlačno, ti spektakularni pogled iz vrha poplača ves trud. Zagotovo boste ostali brez besed. Treking na goro La Morne traja približno uro in pol. Ker je v zgornjem delu precej strmo, priporočam previdnost ter dobro obutev.
  • Chamarel – to je raznolika pokrajina v notranjosti otoka, kjer se lahko sprehodite med čajnimi plantažami do razgledne točke v parku Black River Georges, si privoščite odlično kosilo ali pa degustacijo rumov v destilarni ruma Rhumerie Chamarel.
  • Port Luis market – kaotičen in pisan market v starem kolonialnem stilu, obdan z modernimi stavbami v glavnem mestu Port Luis.
  • Belle Mare & Ile aux Cerfs – obiščite sanjski otok Ile aux Cerfs in si zvečer privoščite pijačo na plaži Belle Mare.
  • Pamplemousses – sprehod skozi botanični vrt in muzej pridelave sladkorja.