Malezija

NAJ….NAJBOLJ BOGATO ŽIVALSTVO

Še ena azijska prestolnica odlične hrane, živahnih mest in sanjskih plaž. Malezija je primerna tako za tiste, ki potrebujete le oddih v raju, za tiste, ki potujete z otroci kot tudi za tiste, ki si želite avanturistično potovanje.

Celinska Malezija kot tudi Borneo imata v večjem delu dokaj dobro infrastrukturo. Na voljo so številna transportna sredstva kot tudi široka ponudba prenočišč ter restavracij (od zelo osnovnih in poceni do luksuznih). Na Borneu pa mi je najbolj v mislih ostalo bogato živalstvo (orangutani, sončni medvedi, želve in pisani podvodni svet itd.).

Zahtevnost potovanja: srednje

Cene: poceni

Malezija ima glavno mesto Kuala Lumpur, kjer se prepletata staro mestno jedro in moderni nebotičniki.
Malezija je azijska prestolnica odlične hrane. Laksa je ena izmed tradicionalnih jedi.

Kraji, ki jih ne smete izpustiti:

  • Kuala Lumpur: mesto kjer se prepletata staro mestno jedro in moderni nebotičniki, preproste tržnice in prestižni butiki s svetovno modo, ulična hrana in luksuzne restavracije…
  • Sipadan (Borneo): otok, ki ponuja ene najlepših potopov na svetu. Samo glavo daš v vodo in obdan si z jatami rib, morskimi psi, želvami, hobotnicami itd.
  • Kota Kinabalu (Borneo): ena boljših tržnic, kjer ne vidiš konca odlične hrane. Še posebej znani so po izredno dobri in sveži morski hrani.
  • Sepilok (Borneo): rehabilitacijski center orangutanov in sončnih medvedov. Zabavno je gledati mlade orangutane in medvede, ki se igrajo in skozi igro navajajo na ponovno življenje v džungli.
  • Manakan island (Borneo):  idealen kraj za oddih in uživanje. Otok je zelo majhen, vendar popoldan, ko dnevni turisti zapustijo otok, resort s svojimi hiškami in odlično hrano resnično naredi čarobno atmosfero.