Lefkas

Lefkas, Porto Katsiki

Severozahodni del Lefkasa

 • Lefkada Town: Mene mesto čez dan ni preveč očaralo, sem pa izvedela, da je v večernih urah veliko bolj čarobno. Blizu so tudi relativno lepe plaže (ena izmed njih je tudi plaža Mili), vendar se kljub vsemu ne morejo kosati s plažami na zahodni strani otoka.
 • Nikitas: Zelo malo in luštno mestece, ki zaživi v večernih urah, ko so restavracije polne. To je tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje zahodnega dela otoka. Zaradi svoje majhnosti je večji del mesta spremenjen v peš cono, tako da je vozilo treba pustiti na parkiriščih ob cesti.
 • Samostan I.N. Profiti Ilia in Exanthia: Čeprav je pot do samostana ozka in v nekoliko slabšem stanju, se splača vztrajati, saj vas bo pripeljala do samostana na vrhu otoka, ki nudi razgled na praktično celotni otok. Priporočam, da se na poti nazaj ustavite v izredno malem mestecu Exanthia. Ob sončnem zahodu mestece zavzamejo turisti iz celotnega otoka z enim samim namenom: da pridejo v Rachi Restaurant na večerjo ali pa vsaj na pijačo ob sončnem zahodu. Predlagam, da ste dovolj zgodnji, saj vstop dovolijo le omejenemu številu ljudi.
 • Milos plaža: Zelooo lepa plaža, do katere lahko pridete iz AG. Nikitas s čolnom ali peš (nekje na sredini mesta poiščite smerokaz za plažo). Na plaži hrane ali pijače ne ponujajo, zato predlagam, da sabo vzamete veliko vode, kak prigrizek in senčnik.
 • Kathisma plaža: Enostavno dostopna plaža s številnimi parkirnimi mesti, bari in restavracijami ter pesto ponudbo senčnikov ter ležalnikov. To je tudi razlog, da je plaža zelo popularna in vedno obljudena.
 • Plaže Megali Petra, Kavalikefta, Avali: Zanimive plaže, kjer so na eni strani v morju ogromne skale, med katerimi lahko plavaš (če je morje mirno!), na drugi strani pa se razteza dolga Avali plaža, kjer lahko dejansko izbiraš, kateri zalivček ti je najbolj všeč in nato tam uživaš v kopanju.
Lefkas, Egremni

Jugozahodni del Lefkasa

 • Gialos: Izredno lepa, dolga plaža z modro belim morjem. Na trenutke ne veš, ali se kopaš v morju ali v mleku! 😊 Super je tudi, ker so ob plaži manjši kioski za ohladitev s pivom ali sladoledom.
 • Egremni: Zaradi plazov v času mojega potovanja, plaža ni bila dostopna z avtom, je bila pa nova cesta že v gradnji. Se pa za razgled na to plažo vsekakor splača zaviti z glavne ceste. Prepričana sem, da boste ostali brez besed. Noro lepo!
 • Porto Katsiki: Ena najbolj znanih in turističnih plaž na Lefkasu. Znana je predvsem po svoji polkrožni obliki in visokih pečinah nad plažo. Je vsekakor za videti, se pa pripravite, da se boste morali boriti za prostor na plaži.
 • Kavos Kiras Cape: Na najbolj južnem delu otoka se nahaja svetilnik. Iz te točke lahko vidite tudi, kako zelo blizu sta Kefalonija in Itaka.
Lefkas

Južin in zagodni del Lefkasa

 • Vasiliki: Ribiška vasica, ki pa postaja vedno bolj razvita ter priljubljena predvsem med surfarji in kajtarji. Mestece je tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje otoka. Ponuja vam vse, kar potrebuje: manjše hotele, trgovine, restavracije, bare, v izgradnji pa je tudi novo pristanišče, od koder bodo vozili trajekti direktno na Kefalonijo.
 • Ammousa in Afteli zaliv: Pravi kraj za vas, če imate raje manjše zalive s kamenčki, kot pa dolge peščene plaže.
 • Mikros Gialos: Kamnita plaža s številnimi restavracijami.
 • Nidri: Če se želite izogniti masovnemu turizmu, vam Nidri ne priporočam. Samo mesto vam sicer ponuja številne hotele, restavracije in dobre povezave s trajektom. Jaz sem eno noč prespala v Aura hotelu, kjer se je bilo na hotelski recepciji mogoče zmeniti za dobro ceno (pred tem preverite, kakšno ceno ponujajo na booking.com).

Več informacij kako potovati med otoki Kefalonijo, Itako ter Lefkas, si lahko preberete tukaj.