Nasveti za potovanje po otokih Lanzarote in Fuerteventura

LANZAROTE IN FUERTEVENTURA

PREVOZ

Povezave z javnim prevozom so precej omejene na otokih Lanzarote in Fuerteventura, najem vozila pa zelo ugoden in preprost, zato vam zelo priporočam, da si v času potovanja najamete vozilo. Vse kar morate narediti je to, da vozilo rezervirate na spletu (brez plačila). Naslednji dan na email prejmeš potrditev rezervacije, plačilo pa šele ob prevzemu vozila. Ker so vsa vozila že zavarovana, ni potrebno plačati dodatnega depozita. Celo doplačilo za drugega voznika ni potrebno. Manjše doplačilo je  potrebno le, če želite vozilo zavarovati tudi za primer izgube ključa ter poškodbe platišč ali pnevmatik. Če se vozilu kaj zgodi izven urejenih poti, zavarovanje ne velja, zato še posebej pazite, če boste vozili po makadamskih cestah (ki pa jih je kar nekaj). Kljub vsemu pa menim, da vozila s 4x4 pogonom ne potrebujete.

Jaz sem imela z Avtoreisen pozitivne izkušnje, dobila pa sem tudi nekaj priporočil za Payless. Pri prevzemu ti samo izročijo ključ in ti sporočijo, kje se vozilo nahaja. Ko se vrneš, ključ oddaš (brez, da bi vozilo sploh pregledali – vsaj moja izkušnja je bila taka).

Otoka Lanzarote in Fuerteventura povezuje trajekt, plovba pa traja približno 25 minut. Vprašajte za popust v primeru, če kupite povratno karto. Jaz sem za karto za trajekt odštela 106 € (z že upoštevanim 10 % zaradi nakupa povratne karte), vključevala pa je prevoz enega vozila in dveh oseb.

Lanzarote, El Golfo

SPANJE

Na otoku Lanzarote  se največ prenočiš nahaja v Puerto del Carmen in v Costa Teguise, kjer so na razpolago tudi številne restavracije. V koliko želite bolj mirno okolje pa priporočam La Caleta de Famara na severozahodu otoka.

Jaz sem spala v popolnoma novem in izredno lepem apartmaju Apartments Seacoast Teguise v Costa Teguise, ki ga vsekakor priporočam.

Na Fuertiventuri pa največ prenočišč ponujata Corralejo in Costa Calma. V koliko si želite bolj mirno nastavitev pa izberite raje kakšen apartma v La Pared.

OGLEDI

Čeprav vas na to ne bo nihče opozoril, bodo karte v primeru, da jih kupite za ogled več znamenitosti hkrati, nekoliko cenejše. Premislite, kaj bi si radi ogledali in nato na blagajni vprašajte za kombinirano karto. Izberite tisto kombinacijo, ki vam najbolj ustreza.

Kaj si ogledati na otoku Lanzarote si lahko preberete tukaj, na Fuerteventuri pa tukaj.

Tapas, Fuerteventura
Lanzarote, La Geria je vinska pokrajina