Jordanija

Naj…nižja točka na svetu

Jordanija je zelo raznolika in pestra, tako da vas bo gotovo presenetila. V glavnem mestu Amman in na severu se lahko sprehodite skozi stara rimska mesta, ki še danes presenečajo kako mogočna so bila nekoč. Na zahodu je Mrtvo morje, ki vam nudi številna razvajanja. Enostavno lahko le plovete v Mrtvem morju ali pa uživate v vročih vrelcih, blatni ali solni kopeli itd. Pot nadaljujete po kraljevi cesti do Petre, ki z razlogom spada med sedem čudes sveta. Že sprehod skozi kanjon pri vhodu je spektakularen, ko pa zagledaš Zakladnico, ostaneš preprosto brez besed. Petra ponuja veliko različnih poti za večdnevno raziskovanje ter impresivne razgledne točke. Za konec pa priporočam še kopanje v Rdečem morju na jugu in nočitev ali dve sredi prostrane puščave Wadi Rum pod nebom, posutim s tisočimi zvezdami.

Zahtevnost potovanja: enostavna

Cene: srednje

Jordanija, Petra
Jordanija

KRAJI, KI JIH NE SMETE IZPUSTITI:

  • Petra: Sedmo čudo sveta, ki te brez dvoma navduši s svojimi neskončnimi možnosti za raziskovanje. Spektakularen je že sam vhod, nato pa se veselje samo še povečuje z vzpenjanjem po številnih stopicah do okoliških hribov, ki ti ponujajo nepozabne razglede.
  • Črno morje: Vzemite si par dni za razvajanje ob Črnem morju. Večina boljših hotelov ponuja dostop do privatne plaže, kjer se lahko pozabavate z »lebdenjem« v morju z več kot 30 % soli ali pa se po celem telesu namažete z zdravilnim blatom. Za piko na i si privoščite sproščujočo masažo in iz potovanja boste vrnili 10 let mlajši. 🙂
  • Hashem Restaurant: Najboljši falafel v glavnem mestu Amman. Tja se odpravite lačni in recite, da bi radi naročili vse … Ne bo vam žal! Postregli vam bomo s falafli, humusom in drugimi namazi, s svežo zelenjavo in to za zelo malo denarja.
  • Wadi Rum: Rdeča puščava, ki jo popestrijo mogočna barvita skalovja. Puščava ponuja različne prenočitve – od tradicionalnih beduinskih šotorov, do luksuznih šotorov s prozorno streho, skozi katero lahko opazujete na tisoče zvezd kar iz postelje.
  • Mujib Nature Reserve: Poskrbite za dobro obutev in oblačila za v vodo in že ste pripravljeni za najboljšo adrenalinsko dogodivščino v Jordaniji. Hodili boste proti toku reke skozi enega najlepših kanjonu, pri čemer si boste pomagali s postavljenimi vrvi, dokler ne boste prispeli do končne točke – slapa. Pot nazaj pa bo nekoliko lažja, saj te tok reke sam ponese nazaj do vhoda in tako da boste lahko še bolj uživali v naravi.