Burma/Myanmar

Naj … Najprijaznejši ljudje.

Če menite, da je Burma država, kjer še ni sledi sodobnega sveta, se motite. Res je, da je bila še nedavno popolnoma zaprta za turiste, a se je to v zadnjem obdobju močno spremenilo, saj sta dandanes tako vstop kot potovanje po državi enostavna in število turistov strmo narašča iz leta v leto. Burma danes že ponuja luksuzne nočne avtobuse, ki te pripeljejo na želeno destinacijo, dostop do interneta pa je na voljo že v skoraj vsakem hotelu. Tudi čudoviti Bagan lahko preletite z balonom in kozarcem ohlajene penine v roki, vendar so vsemu navkljub ljudje tisti, ki državi dajejo pristnost in izviren čar. Radi se ti nasmejejo, pomagajo ter pokramljajo s tabo. Tudi s fotoaparatom ne moreš mimo njih, saj so s svojimi vzorci, s katerimi imajo porisane obraze, še posebej edinstveni. Te obrazne barve jih ščitijo pred soncem, hkrati pa so modni dodatek vsakega prebivalca Burme. Priporočam vam, da državo čim prej obiščete.

Zahtevnost potovanja: srednje

Cene: poceni

Inle jezero, Burma
Bagan, Burma

Kraji, ki jih ne smete izpustiti:

  • Yangon – najpomembnejša pagoda Shwedagon.
  • Mandalay – bivša prestolnica, polna majhnih a pomembnih kulturnih znamenitosti – najdaljši tikov most na svetu, stari tikov samostan, izdelovanje zlatih lističev, darovanje menihom, največja pagoda na svetu, ki ni bila nikoli dokončana.
  • Treking od mesta Kalaw do jezera Inle – med nasadi čilija, gozdovi, polji gorčice ter gorskimi vasicami. Domačini so te vedno veseli.
  • Jerzero Inle – ljudje tukaj živijo na vodi in zanimivo jih je opazovati pri svojih vsakdanjih opravilih (ribolov, vrtnarjenje na plavajočih vrtovih, prodaja izdelkov na lokalni tržnici…).
  • Bagan – posut s stupami (približno 3.000 jih je) te očara predvsem ob čarobnih sončnih vzhodih ter zahodih.
  • Ngapali – poslastica na koncu potovanja, saj Ngapali še ni polna turistov in ponuja poceni ter res dobro morsko hrano. Lokalni otroci se bodo z veseljem podružili s tabo.