9 zanimivosti o Italiji:

9 ZANIMIVOSTI O ITALIJI
  1. Turizem – Več kot 50 milijonov turistov obišče Italijo vsako leto in je tako četrta najbolj obiskana država na svetu.
  2. Testenine – Arabci so v Italijo pripeljali testenine, ki so jih originalno jedli z medom in sladkorjem ter z roko. Še le v 17.stoletju so začeli delati različne omake iz paradižnika, danes pa poznajo več kot 500 načinov jedi s testeninami.
  3. Glasba je v italijanskem jeziku – Sodobni notni zapis je izumil Italijan Guido d’Arezzo
  4. Dežela umetnosti – V Italiji naj bi imeli več mojstrovin na kvadratni kilometer kot v kateri koli drugi državi na svetu
  5. UNESCO – Italija ima kar 50 kulturnih in naravnih znamenitosti, ki so pod zaščito UNESCA, kar je več kot v kateri koli drugi državi.
  6. Italijanska družina – Veliko otrok živi pri svojih starših vsaj do 30 leta.
  7. Pizza – Pizza je zaslovela v Napoliju, zato si jo le privoščite, če vas pot odpelje tja.
  8. Vino in kava – Italija je največja izvoznica vina na svetu. Poleg vina pa so mojstri tudi v pripravi kave. V povprečju Italijan popije 3,7 kg na leto.
  9. Vrzi kovanec v vodnjak in vrnil se boš v Rim – Legenda pravi, da če si v Rimu in se želiš vrniti, moraš vreči kovanec z desno roko preko svoje leve rame v vodnjak Trevi. Tako vsako leto turisti vržejo več kot 1,1 milijonov evrov v vodnjak.

Več o Italiji si lahko preberete tukaj.